29 d’oct. 2011

Nova informació sobre antenes....però que ens estan venent si el que volem és ADSL?? Això no és per nosaltres....

Carta regidora de noves tecnologia de Sant Antoni de Vilamajor a la AAVV de Les Pungoles


Hola a tothom, fa uns dies em vaig adreçar a vosaltres per comunicar-vos les solucions que ens ofereixen Movistar-Telefònica per la cobertura dels telèfons mòbils a les nostres urbanitzacions, instal·lant una antena a Can Miret i una altre a Les Pungoles, de Sant Julià d'Alfou no hem rebut cap queixa dels serveis de telefonia, deu ser que allà la cobertura és bona.

D'altra banda avui hem tingut reunions amb els responsables de les línies ADSL de Movistar-Telefónica, doncs he tingut diverses queixes de molts veïns que consideren insuficient el servei que ens ofereix aquesta empresa.

Les gestions fetes amb Movistar també han tingut una bona resposta i com us dic,avui ens hem reunit a l'Ajuntament amb els responsables de la nostra zona, i s'ens ha ofert una solució molt interessant i amb un preu assumible per els clients d'aquesta empresa.
Telefonica treballa conjuntament amb IBERBANDA, aquesta companyia està especialitzada amb banda ampla , ofereixen els seus serveis a 29€ al més, sense línia de veu, (això continuaria igual cadascú amb la companyia a la que estigui abonat).

Qui estigui content amb el servei de banda ampla de Movistar no estaria obligat a canviar de companyia.

IBERBANDA, abans de comprometre's amb el possible client, fa una proba a domicili per saber si la recepció és l'adequada.

També ens ofereixen 15 dies de proba en un local social de l'Ajuntament, on posarien la línia a disposició de tots els veïns que vulguin anar a comprovar la velocitat d'aquesta banda ampla.
Passats aquest quinze dies convocaríem una reunió amb els responsables de les dues companyies per què responguin a tots els dubtes que puguem tenir.

El lloc que hem triat a l'Ajuntament, és la Rectoria d'Alfou, és un edifici que reuneix totes les condicions per dur a terme tant la prova com la reunió posterior.

Tan punt posem data als quinze dies de proves us faré arribar la noticia.
Atentament

Núria Jordan
Regidories d'Hisenda, Participació Ciutadana, Comunicació i Noves Tecnologies.

jordanrn@vilamajor.cat


22 comentaris:

ferran.calvera ha dit...

Pel que jo entenc, la regidora de l' ajuntament ens està oferint un operador que ens garanteix una vel·locitat de connexió més alta, sense que això vagi lligat a la instal·lació d' antenes. Personalment crec que ens hauriem de quedar amb la voluntat de ressoldre el problema per part de la Núria,independentment que estiguem més o meny d' acord amb les propostes que ens formaula l' Ajuntament. Crec que el que esdevé important és el fet que l' ajuntemant es prengui seriosament els problemes de les urbanitzacions i tracti de donar-los resposta. Des de PUSA sempre tractarem de ser objectius amb les actuacions de l' ajuntament, per que no volem caure en el politiqueig de la resta de partits on sempre faci el que es faci per l' equip de govern, és criticat. Procurarem aplaudir i criticar alló que ens sembli bé o malament, però sense veure els colors polítics de cadascun. Si algún dia, que ben segur passarà, no ho fem, esperem que vosaltres ens ho recordeu.

Anònim ha dit...

El tema es que quieren poner las antenas si o si porque son negocio. Iberbanda ya ofrece ese servicio hace años sin necesidad de la instalación de esas torres de telecos nuevas. Se de que hablo porque he trabajado para telefónica, iberbanda, neosky y otras empresas del sector.
Lo que hay que decidir es si se quiere mas cobertura de telefonía móvil porque es para lo que quieren poner esas torres. En cuanto al tema de los ADSL hay que olvidarse por el tema de metros de cable y la estructuración actual. EL NEGOCIO ESTA EN LA TELEFONÍA MÓVIL. Por eso lo otro no les interesa. Una solución gratuita para los espabilados es guifi.net y la verdad funciona.

ferran.calvera ha dit...

Gracias por tu explicación. Para serte sincero, este tema escapa a mis conocimientos y por ello puedo confundir conceptos tales como "antenas" i mejor conexión a la red de ADSL. Entiendo pues que las antenas que proponen instalar sólo mejorarian la señal de recepción i emisión de telefonía mòbil, pero en ningún caso la velocidad de conexión a internet, salvo que esta fuese a través de telèfono mobil. En consecuència, la mejora de la velocidad ADSL ( mayoritaria por ahora en los usuarios de internet ) pasaria por sistemas tales como cable de fibra òptica o amplificadores de señal wiffi. Es así? Un saludo y gràcias.

Unknown ha dit...

Com podem permetre que s'ens possin antenes a les nostres Urbanitzacions quan hi han centenars de persones al pais que estan lluitant infructuosament per que els hi treguin les que tenen al costat de casa ,
!TAXATIVAMENT NO A LES ANTENES!
I més quan en realitat, i segons he llegit en aquest blog, no son la sol.lucio a la millora del ADSL.
Dejem.nos de bajanades i anem a per les obres, millorem les estructures i fem.nos amb unes bones instalacions que ens facin guanyar respecte devant de les grans companyies. Ja ni ha prou de mediocritats que aquí no estém a Zambia, o........si?

Anònim ha dit...

Aquest últim comentari del Sr.Alfons, estic totalment d,acord amb ell. Amb una urbanització,no volen Antenes, peró jo pregunto: tots aquets dies, que el 90 % del veins estem en contra, vostés continuen endevan amb el seu objetiu, ningú vol antenes,Faicim el favor de no instalar-las i de fer consulta als veins i en últim cas,instalar-las fora dels nuclis urbans,a més,perqué 2 antenes si Las Pungolas i Can Miret estan juntas? AMB UNA AL MIG, JA HAURIA PROU;A LAS CIUTATS I POBLES;SE IMAGINAN UNA CADA KM'
!!!!no a les antenes!!!

Anònim ha dit...

4. Antenas de telefonía

El único riesgo que si que ha sido asociado a la telefonía móvil y esta absolutamente documentado es hablar por teléfono mientras se conduce, ya que es una causa cierta de accidentes de tráfico.
Actualmente hay una normativa, basada en los informes de las distintas comisiones de expertos de la Comunidad Europea. En cuanto a las antenas de telefonía móvil seria:

1. Las antenas que estén en zonas con posible acceso al público deberían contar con barreras o señales que eviten el acceso de personal no autorizado a zonas donde el nivel de exposición pueda ser superior al marcado en la normativa.

2. La distancia esta basada en los informes de expertos y reglamentadas en los niveles recomendados por el Consejo de Ministros de la Unión Europea siendo suficiente que las personas o viviendas estuvieran a una distancia de 10 metros, para estar en una zona de seguridad.

3. La compañía instaladora deberá presentar un informe en el que consten las potencias máximas y medias emitidas por el conjunto de antenas de la estación.

4. Se tendrán que realizar inspecciones periódicas que garanticen el cumplimiento de los requisitos técnicos de autorización y control de los limites de emisión.

Conclusión: En la actualidad, siempre que se cumpla la normativa vigente, no existen efectos conocidos sobre la salud de las antenas de telefonía movil, aunque todos los expertos están de acuerdo que hay que hacer más estudios, contemplando la exposición a largo plazo.

Puleva Salud
Fuente: Campos electromagnéticos y salud pública. Informe técnico elaborado por el comité de expertos (Subdirección General de Sanidad Ambiental y Salud Laboral, Dirección General de Salud Pública y Consumo).
Ministerio de Sanidad y Consumo.

Anònim ha dit...

29-07-2011 L,AJUNTAMNET D,ALCUDIA PROHIBIEX LES ANTENES MOVILS EN EL CASC URBA.
03-09-2011-PEÑISCOLA DENUNCIEN I DEMANEN LA RETIRADA DE DUES ANTENES QUE ESTAN PROVOCAN CANCER.
9-9-2011.L,ALCALDE DE BETXI (CASTELLO )PER LA SALUT DEL SEUS VEINS,DEMANA A LA DIPUTACIO ALLUYNAR LA ANTENA DEL POBLE.
13-09-2011.MALAGA ANTENA RADICADA AL BARRI DE TORRE ACOSTA,ELS VEINS TENEN NOMBRESES CASOS DE CANCER Y EL PSOE HA INTERVINGUT DEMANAN AL AJUNTAMENT QUE SON PERILLOSES I LAS TREGUIN JA.

Anònim ha dit...

23-09-2011-LLUCMAJOR(MALLORCA).VEINS MALALTS PER UNA ANTENA A LA CIUTAT,ES QUEIXAN I DEMANAN LA RETIRADA.
28-09-2011.PONFERRADA.K,AJUNTAMENT SUSPEN LA COL.LOCACIO DE UNA ANTENA MOVIL,PER PROTESTA DE TOTS EL VEINS.."NO QUEREMOS TENER CANCER".HA UQEDAT SUSPESA.
5-10-2011.ROJALES(ALICANTE) DEMANEN A SANITAT INFORME PERQUE DUES ANTENES INSTAL.LADES TENEN A LA POBLACIO AMB MOLTS CASOS DE CANCER,ON RESIDEIXEN FAMILIAS DE 17 PERSONES (8 AMB CANCER).
26-10-2011(BADIES) ES PREOCUPAN, LAS MALALTIES DE GENT QUE VIU APROP DE LA ANTENA
29-10-2011-PARIS SUSPENDE LA COLOCACION DE ANTENES

TOT AIXO,ES NOMES UN PETIT RESUM, PODEU LLEGUIR-LO AMB PAGINES COM : AVAATE , JA VEUREU COM CIENTIFICS PARLEN DE LA INCIDENCIA DE CANCER PER LES MALDITES ANTENES.

Anònim ha dit...

PLATAFORMA ESTATAL CONTRA LA CONTAMINACION ELECTROMAGNETICA. ES TROBAN:
MOLTES ASOCIACIONS: AAVATE,ASIDE,GETXO,ASIDES ECT.
QUE L, ALCALDE , ESTIMI MÉS LA SALUT DEL SEUS VEINS, COM ESTAN FEN ALCALDES DE TALTRES LLOCS,
PERQUE ACABAREN TAMBE A ENGLOSSAR LES LLISTES DE CANCER O VBE,ACABAREN MARXAN DE URBANITZACIONS.

ON S,HA VIST,QUE EN UNA URBANITZACIO,POSIN AIXO TAN PERILLOS PER LA SALUT ? PER FAVOR

Anònim ha dit...

EN GRANOLLERS, EN LA CALLE COLON COLOCARON UNA ANTENA Y HA HABIDO MUCHOS CASOS DE CANCER, ENTRE ELLOS, CONOCIDOS MIOS.
PREGUNTEN

Pungoles-opina ha dit...

Gràcies per la vostra participació i informació!!

Anònim ha dit...

Operadors WiMAX, com Iberbanda i Eurona o AnXanet (n'hi han més) també he triat Iberbanda per que sé que són competitius i tenen les antenes al Montseny poden oferir el servei en zones rurals on Movistar no pensa fer cap més xarxa de coure.
Poso uns enllaços per que quan és fan comentaris tipus "volem ADSL" hem de saber que gairebé és com demanar la lluna en un cove, no vivim en una zona urbana, aquí escoltem els ocellets pel matí però tenim xarxes telefòniques deficitàries, per tant el "això no és per nosaltres" , tampoc és correcte, sí és la millor alternativa en les zones rurals, vull dir que sí que és per nosaltres.
Posar més repetidors més aprop dels ciutadans, com els que ens planteja Movistar a Les Pungoles i Can Miret, implica que els mòbils de cada persona poden d’emetre/transmetre a menys potencia per la proximitat d’aquests a l’antena repetidora. A menys potencia d’emissió, menys impacte en la salut, és aconsellable posar més repetidors de baixa potència (que estiguin a prop) que grans antenes d'alta potencia que estiguin lluny, no se si ha quedat clar, però abans d'opinar s’ha contrastar la informació, tots hi sortirem guanyant.

Veient les respostes dels veïns que hi han als blocs, sospito que els veïns que no estan al dia d’aquestes noves tecnologies s’estan fent un embolic amb el tema de la salut.
Quan entrem en un lloc on hi ha molta gent i tots van amb un mòbil connectat, tenim un "ball" d'ones molt superior al que tindríem amb les petites antenes que ens instal•larien a cada urbanització, no són torres grosses, son repetidors amb un suport que pot ser una pared o un pal vertical metàl•lic. aveure, que la meva família i els meus nets i el meu home i jo, també vivim aquí, i com podeu imaginar l'últim que faríem és posar en perill la nostra salut, però si els veïns no volen l'antena, cap problema, deixo estar el tema que de feina en tinc molta.

Ara, si deixem passar l’oportunitat, d'aquí uns mesos no sé si la companyia encara estarà disposada a instal.lar-nos les antenes, per part meva no hi ha el més mínim interès ni personal ni econòmic sobre el tema.
Hem de ser conscients de que les línies de coure movistar estan saturades, han arribat al límit, ara, si et vols donar d'alta, si no tenen cap baixa, tens sis mesos d'espera, i de pagar per ubicar les antenes, res de res, abans ho feien, ara ja no, i encara menys en una zona de densitat de población baixa, amb molta pressió des de l'Ajuntament aconseguim que ho facin a cost cero.
Si seguiu mantenint que no voleu antenes, no seré jo qui les faci instal•lar, això ho tinc molt clar, i aquí s'acabarà l'historia.

Com a veïna de Can Miret i membre de la AAVV , tenim previst fer una reunió informativa amb els veïns, però no espero gaire gent a la reunió, generalmente confien amb la decisió de la Junta que es molt diversa, i la Junta s'ha manifestat a favor.

Anònim ha dit...

La foto que hi ha en aquest escrit del PUSA http://www.pusa.cat/2011/11/polemica-amb-la-instal%c2%b7lacio-d-antenes-a-les-urbanitzacions/
d'una antena mastodòntica no té res a veure amb l'antena que volen posar-nos, d'on han tret que aquesta es l'antena que ens volen posar? no n'han trobat cap de més grossa?? ja hi tornem a ser, això es desinformació, és una pena que per aquest tipus de coses ens deixem perdre una oportunitat com aquesta, clar, si a mi em postren aquesta antena, em poso a correr i em venc la casa, em sap molt de greu veure aquest tipus d'informació, estem parlant d'una antena tipus Slim, els hi he demanat que treguin la foto que han pujat i posin la de veritat, que per això li he donat a en Ferran, hores d’ara encara no ho han fet, i ja han passat 24h.

Si volen confondre i rebotar a la gent en contra, van pel bon camí, si volen solucionar un servei deficitari no, assumim riscos tots els dies amb els cotxes, amb els aliments, amb la contaminació, amb tot, i els mòbilssón un més, tothom el porta a sobre.
D'informes mediambientals n'hi han a piles per la xarxa , a favor i en contra, fa molt que se'n parla i conclusions n'hi han per tots els gustos, no cal gastar ni un euro (com proposen ells), en fer estudis que ja estan fets, suposo que el de la OMS serà suficientment creïble per a tots, us poso l’enllaç per que el llegiu:
La OMS señala que no hay pruebas de que las antenas de telefonía móvil sean perjudiciales

Los últimos estudios realizados en el mundo, según la Organización Mundial de la Salud (OMS), no demuestran que las ondas de las antenas de telefonía móvil tengan efectos negativos en la salud de los ciudadanos. Desde España, los expertos señalan que lo mejor para evitar cualquier riesgo, “son más antenas de telefonía móvil con menos potencia”.
http://catedra-coitt.euitt.upm.es/web_salud_medioamb/noticias_html/noticia_OMS.htm
El que es diu respecte les antenes del operadors en general es que es preferible posar més repetidors de baixa potència (que estiguin a prop) que grans antenesd’alta potencia que estiguin lluny això en quant a telefonia mòbil

Anònim ha dit...

Pel tema banda ampla, Iberbanda són els que ens han ofert fer una proba per que els veïns interessats vegin la velocitatd’aquesta banda ampla WiMAX. (Interoperabilitat mundial per accès per microones), es una norma de transmissió de dades que utilitza les ones de radio en les freqüències de 2,3 a 3,5 Ghz.
A la proposta de posar zones wifi, d’en Ferran, li dic: s’han de fer molts estudis de com fer-ho per que sigui legal, l’Ajuntament no és operadora de telefonia, ja ho he dit abans, i primer haurem de solucionar el tema de recepció banda ampla, no podem començar la casa per la taulda.

La xarxa wifi no es màgia, primer ha de rebre senyal d'algun servidor i ara el que hi ha disponible al mercat de la telefonia banda ampla, es WiMAX-banda amplawi, adsl-coure (saturada la línia a la nostra zona), o 3G transmissió de dades per a telefonia mòbil, crec que es fàcil d'entendre, totes elles les podem distribuir via wifi, sempre que ho fem dins de la legalitat vigent.

Al tema d’adjudicació d’obres ¿?, No hi ha cap adjudicación d'obres a fer, l'Ajuntament no ha de fer cap obra ni cap despesa, res de res, no ens pensem convertir en cap operador de telefonia, ni fixe, ni mòbil, ni de freqüència ràdio, es tracta de pactar amb operadores ja establertes a la nostra zona i ells assumeixen el cost de la instal•lació.Tan a pungoles com a can miret hi ha gent connectada amb WiMAX que estan la mar de contents, i que estarien encantats de tenir 3G al mòbil, (cal tenir també un mòbil de tercera generació).
Crec que en general, (les excepcions , o sigui el que hi entenen ja s'han buscat la vida fa temps) per falta f’informació, es fan comentaris que no s’ajusten a la realitat, ho entenc, tothom vol opinar, però per poder opinar cal saber de que estem parlant, i fer comentaris més rigorosos, dir que volem ADSL (per coure) i que vagi ràpid, no ens aporta cap sol•lució, es que no pot ser, tant difícil d'entendre és que això no es possible???? Doncs fins que no tinguem xarxa de fibra no ens arribarà ni 1Mbps més, Ho deixo a les postres mans, axis que jo si els veïns no donen una majoria clara al projecte, tanco la carpeta i ho deixo estar.Aneu assimilant que el tema ADSL aquí, ja no dona més, hem de trobar alternatives i les que us estic proposant són bones, tant per a fix com per a mòbil.


Convoqueu les juntes de propietaris que creieu necessàries, i quan tingueu els resultats m'ho feu saber, i si encara hi som a temps ja veurem que es pot fer, de presses no en tinc jo, el tema és que ara estan disposat a fer-ho, d'aquí un temps no tinc ni idea de que diran, possiblement haurem deixat passar la oportunitat, si no voleu antenes amplificadores no tinc cap més solució viable, tanquem el tema i que es quedi tot tal i com està, jo ho he intentat , si no millorem no en seré la responsable ho sentiré per la molta gent interessada que hi havia.
Salutacions
Núria Jordan
Regidories: Hisenda, Participació Ciutadana, Comunicació i Noves tecnologies de S.A.V.

Pungoles-opina ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Pungoles-opina ha dit...

Per al.lusions, primerament vull agraïr-te les aclaracions realitzades en aquests comentaris, Núria, però si em permets la opinió , per evitar els malentesos o confusions que tant destaques i reiteres, una regidora ha de tenir previst i definir els canals d'informació correctes per arribar a la població i INFORMAR-LA adeqüadament, perquè entengui i decideixi amb la màxima clarividència.

Nosaltres som els primers desinformats, i ho hem reconegut des del primer moment, però hem defensat una postura pel bé nostre com a propietaris afectats i del veinatge, donada la manca absoluta d'informació inicial per part del govern i les entitats gestores.

Però, ja t'indico,que valorem aquestes aclaracions i crítiques que ens fas, i que mostren bona predisposició per part de la regiduria en corregir la desviació, però que deixen pal.lès que els canals escollits pel govern per informar no han sigut adeqüats, ja que és més correcte informar que tenir que aclarir, per tenir com a premi la confiança.

Suposo que deus ser conscient, que la ruta i el procés seguit per informar, provar i instal.lar aquestes antenes ha sigut del tot inapropiat i ineficient.

Respecte a les crítiques sobre les imatges, actualment existeixen enllaços i mitjans per fer arribar tu mateixa les imatges a on calgui i com calgui de forma digital, i com espero tinguis present, nosaltres tenim una vida laboral que no ens permet modificacions amb la facilitat que té persona que es dedica 8 hores a la jornada a informar als veïns. Si el Ferran es va compometre, no tinc el menor dubte, que quan torni de les seves responsabilitats laborals, rectificarà la imatge que proposes.

Tota aquesta informació tan ben expossada, si ho hagués estat en un principi potser hagués ajudat en tot aquest procés, no creus Núria?

Agraïnt sincerament la teva intervenció,que espero ens hagi servit a tothom, et saluda atentament, mantenint-se sempre a la teva dipsosició.

Israel Sugrañes
Regidor del PUSA

ferran.calvera ha dit...

Núria, lamento que m' hagis donat tan poc marge de temps per poder escriure un comentari al web del PUSA amb les conclusions que vem treure després de la reunió d' ahir. Sincerament, ahir vaig tenir poc temps per recollir tota la informació i fer-me una composició clara de tot l' assumpte, força tècnic per cert. Avui al matí he tingut que treballar i tant bon punt he dinat, he escrit al nostre web la postura del nostre partit en vers la informació que ens vas donar. Han passat 24 hores, no gaire. Tal com et vaig prometre ahir a la reunió que vam mantenir, em comprometia a posar la fotografia de l' antena que finalment s' instal•larà i a transmetre les teves manifestacions tranquil•litzadores sobre els efectes de les antenes a la salut. Jo personalment vaig quedar-me força tranquil, i així ho vaig manifestar a l' Israel que també va acceptar les explicacions donades. Ha estat una pena que no ens hagis donat ni 24 hores per poder fer el comunicat que et vaig prometre.
En qualsevol cas, sempre que vulgueu tenir el nostre recolzament en algun assumpte important, sol cal que ens informeu amb antelació a l' enviament de qualsevol butlletí per als veïns. Tal com indica l' Israel, la informació transmesa als veïns ha estat segada, incompleta i fragmentada; i així esdevé problemàtic poder recolzar proposta alguna, per bona que aparentment pugui semblar.
Una abraçada Núria.

Joaquim ha dit...

He estat miran els comantaris que s'han anat fent i crec que la informacio donada per la responsable del ajuntament i tambe veina nostra, esta prou elaborada tan en el aspecte tecnic com en el de la seguratat.

La meva opinio es favorable a que anem endevant amb aquesta proposta.

Salutacions.

Joaquim Martori

Anònim ha dit...

Dónde no hay nada de cobertura es entre la carretera de Cardedeu hasta Las Pungolas (cobertura 0), ahí, es dónde se tendria que estudiar en ponerla,pues en Las Urbanizaciones tenemos, cobertura.en nuestros móviles,ademas la instalacion de esas antenas,suponen un contrato de alquiler entre 20 y 25 años.,por lo que, no es solucion para nosotros,sólo los que cobran el alquiler.De ésta manera, nunca vamos a tener una redes como Dios manda (sólo beneficios para unos),quién quiera tanta tecnologia,que de momento" se vaya a vivir a una ciudad,pero aqui, nos dicen:Viure a la natura",y por eso estamos aqui.Que las pongan en otro lugar,no creo,que en una urbanizacion , nos toque "dar el capricho" a otros.

Anònim ha dit...

Aqui, no entenderemos muchos de éstas tecnologias, pero, lo que, si que está claro , es que no queremos que se instalen en nuestras urbanizaciones, si estan tan bien,miren de instalarlas en otros lugares, qué campos hay de sobra por aqui,, sin habitantes , yo tengo Movistar y Orange y sin problemas de móvil ni de ADSL,donde no tengo cobertura de nada,es entre Las Pungolas y Cardedeu(por la carretera). Porqué no se ha planteado la idea desde un principio,de no instalarlas en zonas residenciales? pues existe mucho descontento,la mayoria nos oponemos a esas instalaciones, y como ya les digo "ancho es el campo....)

Norepto ha dit...

Hola otra vez,
Según lo anteriormente comentado el tema de las antenas espero haya quedado claro. Como veo que en general hay un gran desconocimiento de la tecnología ADSL creo que lo primero sería decir que la calidad del servicio disminuye a medida que aumentan los metros de cable desde donde se encuentra la central de telefonía. Total que dentro de mi desconocimiento aun habiendo trabajado para ellos creo que la central que da acceso a "Les Pungoles" es la que se encuentra en Sant Antoni con los consiguientes metros de cable. Al estar cerca del limite de la tecnología ADSL por la pérdida de señal, es imposible conseguir velocidades superiores a 3Mbps/300kbps según he testeado in situ y con mucha suerte. Si a esto sumamos el mmm no se como expresarlo “dejadez” que existe las instalaciones de telefonía, cajas mal cerradas, empalmes de cableado no estancos y un largo etc… todo esto hace aumentar la perdida de señal en el cable de cobre llegando a producir cortes en el servicio. Sobretodo en situaciones de lluvia, viento y similares creando constantes quebraderos de cabeza para los sufridos usuarios. Es evidente que no van a cablear todo el tendido otra vez y poner una central mas cercana por el coste económico que ello conlleva pero si podrían reparar todas las “chapuzas” del cableado actual. Para darse cuenta del estado no hay que ser ningún experto, solo hay que darse una vuelta por la urbanización y a simple vista ver el estado del cableado, empalmes y cajas de conexiones. Esto no proporcionaría mayor velocidad pero si mas estabilidad en el servicio.
En cuanto a la empresa Iberbanda de la cual como he dicho en otro comentario también he sido trabajador, es un servicio que suele funcionar bien, a una velocidad moderada y a un precio para mi normal que incluye el servicio de telefonía. La instalación consta de una antena en la parte exterior de la vivienda enfocando hacia la estación base “antena” mas cercana de Iberbanda . Además de esto desde la antena se tira un cable tipo UTP “cable de ordenador” hasta el interior donde se instala un aparato que por un lado se conecta el teléfono y por otro el ordenador.
He mencionado también el tema de guifi. Guifi es una red que promueve el acceso a internet libre como bien podeis leer en su página web guifi.net. El problema es que este tipo de servicio al ser “gratuito” no siempre funciona bien, muchas veces por robo de material, vandalismo y causas similares se producen cortes en el servicio que al ser material apadrinado suele tardar en ser restituido además de que el acceso a internet no suele ser a una gran velocidad.
Siempre existen las soluciones “caseras” como es la que yo he realizado desde mi ubicación en Cardedeu. Aquí gracias a Jazztel desde hace un tiempo tenemos tecnología VDSL prestándome servicio a 30Mbps/3.5Mbps por mi cercanía con la central de telefonía y el buen estado del par de cobre. Por ello desde hace ya unos años mediante un enlace Wifi de casi 3Km comparto mi servicio actual y en su dia el ADSL2+, ADSL… con mi familia en la urbanización. No os contare mi odisea con Ti Mo FONICA y Jazz, solo os dire que aun siendo técnico pretenden torearte. Sea cual sea la la operadora alguna vez toca luchar. Bueno volviendo al tema, creo que sería viable realizar algún tipo de intranet o de red interna en la urbanización o algo similar para asegurar con redundancia un acceso permanente. Todo seria hablarlo, buscar una solución legal , económicamente aceptable y sobretodo tener voluntad y ganas de hacerlo.

Pungoles Opina ha dit...

Gràcies per la info Norepto!!