5 de nov. 2011

Noves queixes pels problemes de trànsit a l’accés a Vallfornès en festius


L’Ajuntament i el Parc Natural busquen un terreny per fer un nou aparcament a la zona
L’elevat nombre de visitants a la zona del pantà de Vallfornès, a Cànoves i Samalús, ha tornat a provocar problemes de trànsit i molèsties als veïns de la zona els darrers dies festius d’octubre. La
majoria de dies l’aparcament que hi ha a mig camí del pantà ha quedat ple de vehicles i els visitants han optat per aparcar a banda i banda del camí d’accés, fet que ha dificultat el pas de vehicles. L’any passat ja es va donar una situació similar a la tardor, un dels moments de més afluència de visitants a la zona. El 12 d’octubre va ser un dels dies en què es van registrar més problemes. “Va ser una bogeria de gent. No ho havia vist mai”, diu Josep Cuch, veí de la zona.

Segons l’alcalde José Luis López, l’Ajuntament ha intensificat la presència de la Policia Local, que també ha multat alguns cotxes mal estacionats. “No ho podem fer més perquè no hi ha senyalització a tot arreu”, reconeix. El Parc també va reforçar la presència d’informadors. “L’important és que la gent no aparqui a banda i banda del camí”, demana López. Les persones que viuen a la zona de Vallfornès alerten del risc que suposa un accés col·lapsat si hi hagués algun foc forestal o alguna altra emergència. 

L’Ajuntament i el Parc Natural del Montseny treballen per buscar un nou terreny en aquesta zona per poder-lo habilitar com a aparcament. “Estem explorant diversos terrenys”, comenta López. “Ens hauria agradat que hi hagués hagut l’aparcament fet aquesta tardor”, admet la directora del Parc, Joana Barber, que recorda que aquest projecte té assegurat el finançament.

Informació extreta del 9nou