9 de nov. 2011

Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor: Municipis de Km 0

El concepte de Hosteleria Km 0 pot ser una opció a tenir present a Sant Antoni de Vilamajor i les urbanitzacions. Aquest concepte radica en el fonament que els restaurants del municipi fagin servir, en les seves cartes o menús, productes o matèries primeres d'un radi municipal, o com a molt fins a 100Km a la rodona.

Els ajuntaments  de Sant Antoni de Vilamajor i Sant Pere, i les seves regidories de comerç, poden estudiar instruments per desenvolupar aquest vector, mitjançant assessorament, bases de dades de proveïdors i productors, publicitat municipal, fires gastronòmicas, i sempre de forma mancomunada.

Existeix una guia de Restaurants Km 0 ja editada, on els restaurants de Vilamajor es poden acollir, un cop compleixin els requisits exigibles per obtenir aquesta etiqueta de Km 0

Aquesta opció hostelera, permet revitalitzar l'economia dels productors municipals, generar llocs de treball i motivar al veinatge a participar-hi.

La gent d'aquest Bloc ja ha proposat aquesta idea perquè sigui plantejada en propers plens del consistori, juntament amb el foment del Comerç de Km 0 amb fires ambulants pel municipi i les urbanitzacions.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Tan de bó es treballi en aquest sentit. En aquests temps, necessitats de austeritat, podría ser un bon remei.

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.