12 de nov. 2011

Una oferta de darrera hora evita el tancament del golf de Vilalba


Els amos del camp de Caldes volen gestionar la instal·lació

El camp de golf de Vilalba, a la Roca, no tancarà aquest dilluns, tal com s’havia previst. Dues ofertes de darrera hora als jutjats, presentades pels administradors del concurs de creditors, deixen ara en mans del Jutjat Mercantil número 1 la decisió de triar entre quina és la millor alternativa.
El camp de gol de Vilalba, a la Roca, no tancarà aquest dilluns, com s’havia previst. Els administradors del concurs de creditors de l’empresa propietària, Vilalba Golf –del Nyesa Valores Corporación–, van presentar al jutjat dues ofertes de darrera hora que evitarien el tancament i la pèrdua de la feina per als 12 treballadors. 


El Jutjat Mercantil número 1 de Barcelona ha de decidir ara quina és la millor oferta, tot i que la que té més números és la que ha presentat la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM), una entitat financera amb greus problemes i que ha hagut de ser rescatada pel FROP. La CAM és, precisament, el principal creditor de Vilalba Golf, amb un deute hipotecari pendent de més de 6 milions d’euros. Segons ha pogut saber EL 9 NOU, la CAM, per evitar una subhasta que hauria reduït ostensiblement el preu de compra del camp, ha fet una oferta de 6,7 milions, superior a la de la segona oferta que ha fet Barcelona Internacional Golf Course, l’empresa propietària del camp de golf de Caldes. Una taxació feta sobre el camp havia fixat el seu valor en uns 10,5 milions.Si aconsegueix la propietat del camp, la CAM té l’opció de buscar un nou comprador o bé un gestor, ja que l’entitat financera no gestiona directament instal·lacions esportives. Per això, l’empresa del camp de Caldes té encara possibilitats de fer-se amb l’explotació del camp. En aquest sentit, Antonio Salguero, advocat de Barcelona Internacional Golf Course, destaca que el camp de Vilalba és atractiu pel seu emplaçament. “És el més ben situat de Barcelona, a tocar de la sortida de l’autopista AP-7”. En tot cas, els nous amos als quals el jutge decideixi adjudicar el camp, hauran de fer front a l’obligació de construir una depuradora per tractar l’aigua de reg –ara només es pot regar amb aigua de pluja– i s’hauran de plantejar l’acabament de la construcció de la casa club, aturada des de fa dos anys, per fer la instal·lació més atractiva per a nous socis.REACCIONS POSITIVES DELS TREBALLADORSLa presentació de les dues ofertes per la compra del camp de golf de Vilalba ha estat molt ben rebuda pels dotze treballadors que encara quedaven en plantilla, que corrien el risc de quedar-se sense feina a partir d’aquest dilluns, d’acord amb els termes de l’expedient de regulació d’ocupació que els administradors concursals de Vilalba Golf van presentar a l’abril. De fet, una desena més de treballadors ja van ser acomiadats al juliol.La noticia també ha estat molt ben rebuda pels prop de 70 socis del camp que ja havien tingut contactes amb instal·lacions properes per poder seguir practicant el seu esport. Els socis ja veien perduts els 18.000 euros que havien pagat pels drets d’ús quan va obrir el camp l’any 2006. “Hem rebut ofertes que estan molt bé d’altres camps del voltant, com Caldes, el Muntanyà, Vallromanes o El Prat, però ara els hem dit que, de moment, no canviarem. El camp de Vilalba ens el sentim una mica nostre. L’hem vist néixer i créixer”, diu Manuel Beltran, de Granollers, que fa de portaveu dels diversos socis del Golf. De fet, una de les condicions que ha de complir l’empresa que compri el camp és mantenir la plantilla de treballadors i els drets dels socis.Notícia extreta del 9nou