17 de des. 2011

Demanen multes de 3.600 euros per ocupar una casa a Cardedeu


Un Jutjat de Granollers ha citat pel març les quatre persones fins ara imputades en el cas d’ocupació de la Torre Sivilla, a Cardedeu, com a acusats per un delicte d’usurpació de béns immobles.
Els propietaris de la Torre Sivilla han retirat l’acusació particular perquè han recuperat la possessió de la finca. Per tant, és només el fiscal qui manté la petició de penes.

En concret, l’acusació pública demana la imposició d’una pena de multa de 3.600 euros per a cada acusat a raó de 20 euros al dia durant sis mesos. En cas d’impagament, els acusats estaran a presó durant tres mesos sense necessitat de tenir penes pendents ni antecedents.

El dijous 20 de març de 2008 la Torre Sivilla, a la cantonada de l’avinguda Rei en Jaume i el carrer Verge del Pilar, va ser desallotjada pels Mossos d’Esquadra després de ser ocupada durant quasi vuit mesos per l’Assemblea de Joves de Cardedeu.

En el desallotjament, es van identificar aleatòriament tres dels quatre acusats en el cas, que els Mossos van fer responsables directes de l’ocupació, malgrat que el desallotjament va ser pacífic en tot moment. La Torre està catalogada i forma part del patrimoni modernista de Cardedeu. Aquest fet obligava a mantenir-la en bones condicions. La casa, però, feia anys que estava en estat d’abandonament total fins que va ser ocupada per un grup de joves del municipi.