27 de des. 2011

Dues detencions a Cardedeu permeten desmantellar un grup que robava vehicles cars


La investigació policial es va iniciar el passat 25 d’octubre, arran de dues detencions efectuades per la Policia Local de Cardedeu. Els agents van detenir dos homes que estaven manipulant la càrrega d’un tràiler  en el recinte d’una benzinera de la localitat de Cardedeu.  A l’ interior  del camió hi havia dues furgonetes que contenien diverses peces de vehicles d’alta gamma. 
Després de fer les gestions corresponents, els agents van comprovar que una de les furgonetes constava  com a  sostreta. Per aquest motiu, van procedir a la detenció de Cezary K, de 32 anys d’edat, amb domicili a Polònia i de Waldermar M, de 35 anys d’edat, i veí de Granollers. Els dos detinguts són de nacionalitat polonesa i se’ls va imputar un delicte de robatori i furt d’ús de vehicle.
Arran d’aquestes detencions, els  Mossos d’ Esquadra  de l’Àrea Territorial d’Investigació de la Regió Policial Metropolitana Nord van iniciar una àmplia investigació. Els  investigadors  van començar analitzant el contingut del tràiler. Van trobar-hi peces de tres vehicles d’alta gamma sostrets a Vallromanes, Castelldefels i Sant Cugat; entre els dies 13 i 19 d’octubre. Un d’aquests vehicles es va poder relacionar amb diversos robatoris. Davant d’aquests fets ,  els agents van detenir novament, el passat 15 de novembre, Waldermar M per delicte de receptació.
El detingut va facilitar en un primer moment com a domicili habitual el de la seva exparella. Finalment es va esbrinar que l’individu vivia en la part superior d’una nau industrial a Granollers dedicada a la reparació de vehicles. Amb aquesta informació,  els agents van sol·licitar una ordre d’entrada i escorcoll per comprovar el contingut de la nau industrial.  A l’ interior, hi van localitzar  diversos vehicles en diferents estats de desballestament, i una elevada quantitat d’eines específiques per a desmuntar aquests cotxes . Per tot això, es va poder deduir que el detingut Waldermar M es dedicava professionalment al desballestament de vehicles sostrets per al seu transport fora del territori nacional.
Waldermar M va passar a disposició judicial del Jutjat d’Instrucció en funcions de Guàrdia de Granollers i va quedar en llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Pulicat a BMpress