29 de gen. 2012

L'empresa SIMON del pungolero i director general Sr. Xavier Torra, tot un exemple.

L'empresa SIMON, amb la feina del seu director general i PUNGOLERO , Xavier Torra components elèctrics, és un exemple.
El fabricant de material elèctric Simon va facturar el 2011 per primera vegada més a l'estranger que a Espanya, on les vendes van caure un 15%.

En una trobada amb periodistes, el director general del grup català, Xavier Torra, ha assegurat que la facturació va sumar uns 270 milions, gairebé un 2% més que el 2010, i ha precisat que el volum de negoci a l'estranger (especialment en països com la Xina o el Brasil), que va créixer al voltant del 23%, va permetre compensar la caiguda de vendes a Espanya.

D'aquesta manera, Simon es va mantenir en beneficis el 2011, encara que el seu director general ha precisat que el resultat positiu va ser mínim.
Els ingressos procedents de l'estranger ja suposen el 55% de la facturació del grup, pel 45% del mercat espanyol, de manera que a l'exterior es van aconseguir lleugers beneficis i en el mercat espanyol l'exercici es va saldar amb "lleugeres pèrdues", ha precisat Torra.
El pes del mercat exterior en la facturació dóna una idea de la crisi que travessa el sector de la construcció, un mercat que Torra creu que és impensable que torni a créixer com en els anys daurats del 'boom' immobiliari.
Per consolidar la seva producció a l'estranger, Simon preveu construir una planta al Marroc i ampliar la que té a Belo Horizonte (Brasil), inversions a les quals destinarà uns 12 milions d'euros, alhora que continua estudiant adquisicions.
Per això, el grup català, que té 3.800 empleats a tot el món, 934 d'ells a Espanya, està ampliant les seves vies de negoci, ha entrat en el sector del bricolatge (amb Simon Brico) i vendrà també segadores, en invertir en la empresa Omega-Euroverde.
Simon també ha comprat una participació "que no arriba al 5%" de Urbiotica, proveïdor de tecnologia per a 'smart cities', i també tracta de reforçar la seva presència en el sector de la il.luminació interior.
Respecte a l'evolució de les vendes a Espanya, Torra ha dit que és incerta, i s'ha mostrat molt pessimista respecte al futur de l'euro i de l'economia espanyola.
Torra ha afirmat que "no és descartable un corralito" a Espanya, i ha conclòs que, en qualsevol cas, el grup Simon no aconseguirà amb el seu negoci tradicional recuperar els nivells de facturació del passat ("No ens recuperéssim fent el mateix que fèiem" , ha sentenciat).
Davant la incertesa del mercat espanyol, ia l'espera de conèixer l'evolució de les vendes en el segon semestre de 2012, Torra no ha tancat la porta a reduir costos i fins i tot personal, encara que ha comentat que és prematur parlar-ne sense conèixer com marxarà la facturació.
Simon Holding és un grup industrial amb seu a Barcelona format per 25 empreses a tot el món i dedicat a la producció i comercialització de material elèctric de baixa tensió, electricitat, il · luminació viària i industrial o sistemes de distribució de veu i dades, entre d'altres productes .
Simon té plantes a Martorelles i Canovelles, Olot i Riudellots, i en els últims anys ha invertit en la producció en països com la Xina.

Noticiá treta de Finanzas.com