16 de gen. 2012

Vilamajor demana als amos d’una nau abandonada que la tanquin


J.B.M. 
L’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor ha requerit als propietaris de les antigues naus industrials Tintes y Aprestos Hortalà que adopti “de manera immediata les mesures necessàries per garantir-hi les degudes condicions de seguretat i salubritat”.
El consistori recorda que els propietaris tenen per llei l’obligació de “conservar-los en les degudes condicions de seguretat i salubritat”. Aquest requeriment s’ha fet després dels informes d’inspecció emesos pels serveis tècnics municipals. Fa unes setmanes va caure una part del sostre de l’antiga fàbrica, situada tocant el carrer Carlet, de Can Vila.

Els veïns de Can Vila s’han queixat en repetides ocasions de l’estat d’abandonament de l’antiga fàbrica. L’edifici no té cap tanca que impedeixi accedir al seu interior, algunes parets estan malmeses, hi ha uns pous sense tancar i a més en el seu interior encara hi ha restes de productes perillosos com bombones de butà. 


El grup municipal del Partit de les Urbanitzacions de Sant Antoni (PUSA) va denunciar públicament el perill que suposa l’estat de deixadesa de la fàbrica i va demanar que “es requereixi als actuals propietaris per tal de tancar l’accés a la fàbrica i que se segellin els pous de manera definitiva”. “Els pous són realment perillosos, ja què qualsevol nen o persona despistada podria caure i difícilment ningú se n’assabentaria”, afirmen. A finals d’any, el PUSA va publicar a la seva pàgina web unes fotografies de la nau. “En el moment en que vàrem fer les fotografies, gent sense recursos estaven retirant ferro i material abandonat del seu interior. Si el sostre hagués caigut estant alguna d’aquestes persones dins la nau, el dany seria ara irreparable”, explicaven a la web. Tot i això, en resposta a una pregunta del PUSA, el govern municipal afirmava que “no consta cap queixa o denúncia de particulars” sobre el mal estat d’aquestes antigues instal·lacions industrials.

La ràpida resposta de l’Ajuntament requerint els propietaris de Tintes y Aprestos Hortalà ha estat molt ben rebuda pel PUSA, que afirma que “de la mateixa manera que critiquem les actuacions del consistori quan entenem que no són les correctes, també és de justícia felicitar la regidoria d’Urbanisme quan actua amb eficàcia i celeritat. El PUSA entén que aquest ha de ser el camí a seguir, un camí de col·laboració i entesa”.

Notícia i imatge publicada al 9nou