18 de febr. 2012

S'AVANÇA LA PROHIBICIÓ DE FER FOC AL 15 DE FEBRER

Ban núm. 23/2012 

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha dictat que a partir de dimecres vinent quedarà prohibit encendre cap tipus de foc en terreny forestal. La prohibició de fer foc al bosc va històricament del 15 de març al 15 d'octubre però aquest any de manera excepcional s'estableixen unes mesures extraordinàries per prevenir els incendis forestals que fan avançar la prohibició.

La meteorologia dels darrers mesos i setmanes està propiciant que durant aquests mesos de gener i febrer la majoria de comarques de Catalunya hi hagi un elevat perill d'incendis.

Així, en el període comprès entre el 15 de febrer i el 14 de març de 2012 queda prohibit encendre cap tipus de foc, inclosa la utilització de fogons de gas, barbacoes de qualsevol mena o similar, en els terrenys forestals siguin o no poblats d'espècies arbòries i a la franja de 500 metres que els envolta a les comarques amb més risc d'incendi. També es prohibeix cremar rostolls, fer focs d'esbarjo, fer foc per a activitats relacionades amb l'apicultura, llençar coets, globus, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc, i la utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Si el risc d'incendi forestal disminueix, es podrien derogar aquestes mesures excepcionals.


Sant Antoni de Vilamajor, 13 de febrer de 2012

L'alcaldessa
Mª Lluïsa Berdala CireraPublicat a la web de l'Aj. de SAV