5 de març 2012

Èxit de participació en la Caminada Històrica de Sant Antoni de Vilamajor

De la mà del historiador Ferran Sarrià (autor del Bloc Història de Vilamajor), amb la promoció del PUSA, aquest diumenge va tindre lloc la passejada històrica per l'entorn municipal de Sant Antoni de Vilamajor i urbanitzacions.

En una jornada excepcional i acompanyats pel bon temps, amb una presència de entre 40 i 50 assistents, entre adults i petits, es va poder gaudir d'una activitat lúdica, esportiva i cultural més que exitosa dins del nostre entorn vilamajorí.

Van participar-hi famílies senceres de Sant Pere de Vilamajor, Sant Antoni de Vilamajor, Les Pungoles, Can Miret, Can Vila i Alfou, també acompanyats per les seves mascotes.

Després d'un esmorzar a la Rectoria d'Alfou, a càrrec del PUSA, i durant la excepcional passejada de 6 Km i tres hores i mitja de duració, vam poder conèixer, de la memòria i paraules d'en Ferran Sarrià, natura, geologia, història i anècdotes del nostre entorn municipal: vam descobrir els orígen d'Alfou i de la família de Jaume Alguersuari (Can Suari); vam trepitjar els terrenys on es va produïr una de les derrotes dels espanyols davant dels francesos i els seus canons; vam aprendre de la geologia del Vallès, i d'on ve el nom de Les Pungoles. A més a més, també vam poder visitar la parròquia de Alfou en plena missa, i l'Ermita de Sant Jaume de Rifà i conèixer la seva arquitectura i història.

La gent del PUSA ens ha manifestat el seu enorme agraïment al treball ben fet i desenvolupat pel Ferran Sarrià, i ens han fet arribar la seva alegria per l'èxit de l'activitat, que podem confirmar la gent d'aquest Bloc, esperant poder repetir-la properament, per aconseguir una major cohessió social entre els veïns de Vilamajor i altres municipis, i gaudir i conèixer millor el nostre entorn, per fomentar el desenvolupaments de rutes rurals senyalitzades entre el municipis del Baix Montseny.


GRÀCIES A TOTS ELS QUE HO VAU FER POSSIBLE AMB LA VOSTRA PRESÈNCIA I PARTCIPACIÓ!! ENHORABONA FERRAN, PER FER-NOS CONEIXEDORS DEL QUE ENS ENVOLTA!!


Geologia des de l'alzina solitaria a Can Miret
Sant Jaume de Rifà

Caminant pels carrers d'Alfou

Entrant a l'Ermita de Sant Jaume de Rifà

Passejant pels nostres boscos cap a Can Suari