2 d’abr. 2012

Dos accidents greus a l'entorn de les urbanitzacions de Vilamajor , en les darreres dos setmanes

En les darreres dos setmanes del mes de Març s'han produït dos accidents de trànsit, de certa de gravetat, en l'entorn de les urbanitzacions de Can Miret i Les Pungoles.

Un va tenir lloc a la sempre perillosa Ctra de Cànoves, on un vehicle que intentava agafar una via rural girant des de la mateixa carretera, es va veure enbestit per un altre que va iniciar l'avançament, sense advertir que l'anterior giraba. Un home i una dona van resultar greument ferits.

L'altre accident es va produïr el dia 22 de març a les 13h al carrer Fontalba, entre Les Pungoles i Can Miret, on un vehicle va invaïr el sentit contrari, xocant contra un altre frontalment. Un nadó de 18 mesos va resultar ferit.


La policia municipal informa que probablment s'instal.larà un radar i més bandes rugoses en el carrer Fontalba.

Alguna instancia de veïns de Can Miret, i instàncies del PUSA,  ja van sol.licitar un major control de la velocitat, i la necessitat de millorar les bandes rugoses a les urbanitzacions.

bandes rugoses
.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja em direu posar un radar en aquestes urbanitzacions tan mortes i deixades de la má de Déu... i bandes sonores... com a solució... serà una solució per recaptar!!!!

Nath ha dit...

Iniciar un avançament en el punt on hi va haver l'accident a la carretera de cánoves, és bàsicament suïcida. 20 metres abans d'una corba sense visibilitat. Després diran que hem de fer la carretera més ample perquè és insegura.

Anònim ha dit...

Comprendo que el partido PUSA tenga interés en demostrar que hacen una labor en bien de las urbanizaciones pero las informaciones a medias no beneficia a nadie, no comento el accidente de la carretera CÁNOVES porque ya a sido muy bien relatado, comentemos el de CAN MIRET se produjo al invadir el carril contrario en curva de uno de los coches fue una distracción del conductor no por exceso de velocidad.
CAN MIRET estas llena de bandas si se ponen mas parecerá un circuito de moto cros otra cosa seria que las pidieran para las PUNGOLAS.

Israel sugrañes ha dit...

La gent del PUSA va demanar una millora i un seguiment de les actuals a nivell general. No van parlar d'ampliar, i sempre van demanar que suiguin els serveis el que considerin que sigui adeqüat. Cal prendre mesures per evitar aquests accident i reorganitzar sentits i trànsits a les urbanitzacions en general. Esperem que governació treballi en aquest sentit i que almenys es donguin pasos i no silenci. Esperem que totes les opinions siguin escoltades però que es faci quelcom

Anònim ha dit...

per més bandes rugoses que hi hagin, el que és un cafre i un irresponsable al volant i condueix de manera irrespectuosa amb les senyals sempre serà un perill. Les bandes rugoses no serveixen de res per a aquests conductors ja que segur que mai frenen abans de passar-les. Possar-ne més només genera incomoditat per a la resta d'usuaris.
Crec que s'haurien de treure totes les bandes que ja hi han i fomentar el civisme i la respetuositat. Tot i que això ja s'hauria d'apendre al seny familiar desde petits.

Per cert, les 2 bandes rugoses de Les Pungoles a l'Av. Aneto crec que estàn mal posades. Hi estic en contra com ja he dit abans d'aquestes, però de possar-les les haurien d'haver possat al carrers perpendiculars que tenen senyalitzat degudament un Stop. I per culpa de la gent que en els anys passats s'han saltat aquelles senyals s'han produït accidents molt importants en aquella cruïlla de la mà de la Urbanització.
Veig que molts conductors es segueixen saltant els Stops de les cruïlles dels carrers perpendiculars a l'Aneto. Un Vw Passat negre o gris fosc es fa saltar un quan anava en bici direcció jardineria del Costa a la cantaonada amb Pirineus.

Nath ha dit...

Jo voto que a les urbanitzacions la velocitat màxima sigui 30. No té sentit més velocitat a peu de casa.
Com diu 'Anònim', falta educació. No és tan complicat fer els carrers en 2ª marxa.
L'etern problema del carrer principal de Pungoles, és i serà que segueix i seguirà sent un lloc de passada per a qui surt i entra de pressa a Can Miret. Com quan nosaltres passem per Cardedeu (m'hi incloc).
Estic disposat a formar part d'un equip de qui vulgui estudiar alternatives.

Anònim ha dit...

Possar un límit de 30km és correcte ja que és una zona residencial i on poden haver nens jugant pels carrers.

Ara bé, en un pais on saltar-se la llei és la norma, no crec que això generés un canvi d'actitud.

De buscar alternatives, jo no fomentaria possar més resalts o badens, tot el contrari, ja que generarien més molèsties a l'hora de conduir i els que són uns bèsties els seguirien sense respetar. I si, augmentar la presència policial amb controls periòdics de velocitat, a qualsevol hora del dia, tots els dies de la setmana, i a qualsevol carrer de Les Pungoles.

Personalment, veig que és la gent de Can miret els que més córren. Sobretot els que surten a les 7-8 del matí per anar a treballar i els que tornen de 6 a 7 de la tarda.

Un exemple on si ha funcionat :
El tram de la Crta. de Cànoves que discurreix pel nucli urbà de Cardedeu fa 20 anys molts gent hi entrava o sortia del poble (abans que hi haguès rotonda) a més de 100 o 120km/h. Des que es van començar a fer controls de velocitat amb radar dinàmic a qualsevol hora del dia poca gent passa dels 40-50 km/h ara.