17 de juny 2012

I va haver-hi Assemblea de la EUC....i van vindre els ajuntaments per parlar de les obres!!!

Tot i la minsa assistència (50 propietaris), la insostenible densitat de preguntes intermitjes en els diferents ordres del dia, i ferragossitat del desenvolupament de la mateixa, l'assemblea de la EUC de Les Pungoles va tenir lloc amb les següents prioritats i conclusions a grans trets:

- Van assitir-hi, després de molt de temps, els dos alcaldes i els dos regidors d'urbanisme, tot i que van marxar aviat (per compromisos d'agenda ???). Els dos representants de govern de Sant Antoni de Vilamajor van informar molt lleument sobre del projecte de recepció i van respondre (molt per sobre) preguntes dels assistents.

- El regidor d'urbanisme i alcaldessa de SAV van confirmar el canvi de règim de Compensació a Coperació, qüestió que dóna les regnes de les obres prèvies a la recepció al Ajuntament. ELLS MANEN; I SI VOLEN ELLS DECIDEIXEN SENSE DEMANAR OPINIÓ (Si volguessin....).

- Ens vam enterar que el POUM, el passat 31 de Maig, va aprovar aquest canvi de règim que esmentàvem (sense cap informació ningú).

- Per les obres, es farà servir una modificació segons els actuals requisits legals, del projecte fet per anteriors juntes de la EUC. La EUC podrà afegir els aspectes que correspongui, amb la corresponents negociacions i complint els requisits legals i de projecte exigits per l'ajuntament.

- Alguns veïns van fer referència a clàusules d'actes anteriors que parlàven d'una recepció ja feta dels carrers i vials, que segons assessoraments de la junta de la EUC, no té força legal.

- El regidor d'urbanisme de SAV i de CiU (Pep Guardi), després de l'insistència dels veïns i del regidor del PUSA (I. Sugrañes), es va comprometre a donar un full de ruta de les obres i recepció pel mes d'octubre del 2012 ( A veure si es compleix??). Un pas lògic per saber on anem i COM anem.

- La Junta de la EUC està negociant amb l'ajuntament el poder de participació i de decisions dels veïns de Les Pungoles en el full de ruta de les obres, i la supervisió de tot el projecte acompanyant a l'ajuntament, ja que encara no s'ha retirat la demanda (que està en suspens).

- La gent del PUSA va entregar un ful informatiu sobre l'històric dèficit d'inversions de l'Ajuntament de SAV.

- Es van dicutir algunes partides de les números i pressupostos (sobretot va destacar el punt del consum d'aigua que l'ajuntament de Sant Antoni fa a la Piscina i paguem els veïns de Les Pungoles), i que no s'aconsegueix solventar, i es van demanar algunes modificacions.

- Es va tracta i decidir els punts del dia restants.

Cal dir que a la junta de la EUC se li ha de reconèixer l'esforç fet, i la clara narració del Sr. Pàmies, tot i que va faltar afegir en l'ordre del dia entregat el punt sobre la informació que es va produïr sobre les obres i la recepció, que potser hagués fet vindre a més pungoleros.

També va mancar un àgil desenvolupament dels punts de l'ordre del dia, ja que es va permetre fer les preguntes dels assitents enmig dels diferents punts de l'ordre, evitant avançar adequadament i fent l'assemblea més soporífera i lenta. Això no convida a tornar-hi!!!

Ni els representants de la AAVV de Les Pungoles, van obrir boca.......preocupant el poc interes en informar la gent!!!

Cal informar més i millor als veïns, tot i que els primers que han de fer bé la feina són els ajuntaments, definint un bon projecte, aclarint els mínims legals exigibles i defininy un full de ruta per les obres i la recepció clarificador, que cal informar a tothom.


Tot plegat és un primer pas cap a unes obres, però encara molt mancat d'informació i ordre.


2 comentaris:

Alex Letosa ha dit...

Tal qual va ser. Bon resum!

Anònim ha dit...

Nem per bn camí.