15 de juny 2012

Obres sí, pagar està clar, però els ajuntaments també

Aquest dissabte dia 16 de Juny, hi ha l'assemblea de la EUC de Les Pungoles, i en ella es tractarà el punt de l'ordre del dia de les obres per la recepció de la urbanització. S'haurà de pagar, i així ha de ser, però no oblidem que els ajuntament ens deuen inversions hist`riques, i ens han de compensar els anys sacrifici fiscal no compensat, amb inversions mínimes dels governs municipals dels dos municipis (Sant Pere i Sant Antoni), respecte els impostos que els pungoleros hem pagat.

Els regidors del PUSA van aconseguir (DADES DE LA GRAELLA DEL PRE-PADRO DE L’EXERCICI 2012) i van treballar la següent informació impositiva que us traslladem, com a dada interesant, perquè les nostres Juntes de les Entitats de Conservació puguin negociar amb els governs d’ambdos ajuntaments (tot i que les dades són de SAV), les corresponents i equitatives aportacions municipals i veïnals:

  • La recaptació anual dins el Capítol I ( ingressos ordinaris ) que correspon a IBI+IVTM és la següent:(DADES DE LA GRAELLA DEL PRE-PADRO DE L’EERCICI 2012)

 IBI+IVT
Poble
  915.310,00 €
Alfou
  553.490,00 €
Pungoles
  209.842,00 €
Can Miret
  160.064,00 €
Can Vila
    47.752,00 €  • En aquest estudi no s’ han tingut en compte els impostos sobre finques rústegues, increment valor dels terrenys, ni el de activitats econòmiques que sumen quasi 200.000 euros.
  • Per tant podem establir la següent gràfica entre les aportacions fetes amb els impostos recaptats a les urbanitzacions, i les rebudes en forma de subvencions.

Impostos recaptats
Subvencions rebudes
Alfou
553.490,00 €
100.620,00 €
Pungoles
209.842,00 €
30.420,00 €

  • Alfou reb un 18% del que paga en concepte dels dos impostos estudiats, mentre que Les Pungoles reben el 14%. El dèficit és evident. I en aquestes obres és hora de compensar-ho.

El PUSA, apart de demanar el full de ruta de les obres (sense èxit), també porta temps demanant en els Plens que el govern de Sant Antoni tingui present, alhora del pagament de les obres, l’esforç fiscal fet per Les Pungoles i el mínim retorn que han tingut, i fagi l’aportació negociada amb la junta d’entitats, tenint aquestes referències. És hora que els veïns en les assemblees, defensin la seva postura, que és de justícia, i els ajuntaments retornin equitativament aquest esforç econòmic fet fins ara.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara precisament, pitjor moment econòmic com el que vivim, crec que s'hauria de posposar les obres.

Albert ha dit...

Precissament és el millor moment, quan els materials i la mà d'obra és més econòmica, i quan l'ajuntament gestionarà les obres i el cobrament. Ja portem massa aplaçaments que devaluen el nostre patrimoni.

Sergi ha dit...

També penso que hem de fer un esforç i afrontar-les ara que ens poden resultar més accessibles l'ajuntament està empenyent.

Agustí ha dit...

Doncs estic d'acor amb "anonim", jo votaré que no a les obres demà- <ho sento, però si he de pagar 30mil euros per parcela i en tinc dues, no em puc permetre pagar 10 milions ara mateix. Abans està el menjar de casa meva i pagar les factures i la calefaccio, que no tenir uns carrers nous i macos.

Anònim ha dit...

30000 per parcel.la ho trobo abusiu.
Crec que s'hauria de mirar lo que estan fen a can canyamars (dosrius) alla de 30.000€ per parcel•la ja van per 12.000€ gestionant be les coses.
Jo no em fio de que un ajuntament gestioni cap obra, y menys ajuntaments en els que hi han estafadors que cobran plens en el mes d'agost.
Lo millor es empresa externa i mal pesi dir-ho que vagi ben apretada.
I a gestionar-ho el poble en algun tipus de comisio.

Anònim ha dit...

Nunca ha sido un buen momento,ni siquiera en tiempos de Bonanza económica. Pero las Cloacas y los aforos no esperan, y de nada servirá la calefacción si no puedes ir al lavabo ,ni tener agua.
El tiempo de tener una gran mansión
por cuatro cuartos se acabó.Toca vivirlas y disfrutarlas .