4 de jul. 2012

Veïns de cases aïllades de Sant Feliu es coordinen per vigilar durant les nits


Propietaris rurals controlaran des de casa i si veuen persones sospitoses alertaran la policia
Els veïns de la vintena de cases i de la desena de granges aïllades de Sant Feliu de Codines es coordinaran a través de l’Ajuntament per vigilar durant les nits des de casa seva.

Si detecten la presència d’algun vehicle o persona sospitosa, alertaran Mossos i Policia Local i també s’avisaran entre ells. “Entre els veïns de les masies es donaran els telèfons i vigilaran. Per grups de cases faran una certa vigilància. Cadascú des de casa seva i sense que siguin patrulles”, apunta l’alcalde Pere Pladevall (PSC).

L’Ajuntament va fixar les bases per a aquesta coordinació en una trobada entre els propietaris rurals on també van assistir el cap de la Policia Local i els responsables de la comissaria de districte dels Mossos a Caldes, que es va fer fa uns dies. “Impliquem els veïns perquè ens passin informació si detecten moviments sospitosos. Treballarem junts per poder anar millor”, afegeix Pladevall.

Tot plegat ha d’ajudar a combatre els robatoris que hi ha hagut en diverses masies i granges aquests darrers mesos. Segons Pladevall, “no cal fer alarmisme” perquè la situació no és greu. Amb tot, “ens en preocupem abans que es podreixi”. El cap de la comissaria de districte dels Mossos a Caldes, Xavier Gandia, afirma que “Sant Feliu no és una zona gaire conflictiva”. Amb tot, admet que és “un poble petit on tothom es coneix i s’ha creat una mica de neguit”. “És important que qualsevol cosa estranya que es vegi es comuniqui a la Policia Local o als Mossos”, afegeix. També insisteix en la necessitat de denunciar tots els robatoris.

Els veïns de les masies i les granges també veuen bé aquestes mesures. “Sempre guanyarem alguna cosa”, diu Pere Lloveras, un dels propietaris rurals de Sant Feliu que va participar en la reunió. “Si es funciona com una ADF, que quan veuen fum corren tots, ens ajudarà a prevenir aquests casos”. “A veure si aturem aquests atrevits”, assenyala Lloveras.

CONTACTES AMB ELS COMERÇOS

A banda de la xerrada de dijous passat amb veïns de masies, la Policia Local també ha tingut contactes amb comerços i empreses del poble per donar-los consells que facilitin evitar que hi hagi robatoris.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Aixó son feinas de profit. Potser que ens hi arremanguem tots.
Hi han iniciatives que fan engegar motors i, la veritat es, que fan enveja.

Anònim ha dit...

La justicia no es pot asignar a qualsevil i menys sigueny propietari.