29 de set. 2012

Montmeló analitzarà la situació dels més grans de 80 anys


El ple municipal ha aprovat per unanimitat l'adhesió de l'Ajuntament de Montmeló al programa Els serveis socials més a prop promogut per la Diputació de Barcelona. Aquest programa consisteix a realitzar un anàlisi individualitzat de la situació de les persones més grans de 80 anys de Montmeló.

Aquest anàlisi es farà realitzant visites a domicili a cada una de les persones més grans de 80 anys amb per part de professionals de Serveis Socials amb la intenció de veure quines són les seves condicions de vida, si disposen de persones de cura o família de forma habitual, etc. "Amb aquest programa volem arribar a les persones més vulnerables de Montmeló, tant pel que fa a les seves condicions de salut com pel que fa a les seves necessitats de serveis socials", va assenyalar Pere Rodríguez, regidor de Serveis Socials de l'Ajuntament de Montmeló.

El regidor també va explicar que davant determinades situacions de risc l'equip tècnic de Serveis Socials de l'Ajuntament de Montmeló ja ha vingut fent aquesta feina. Quan el passat hivern es va viure l'onada de fred, i amb l'onada de calor, l'Ajuntament trucava a totes les persones de més de 80 anys del padró per veure si tenien alguna necessitat i oferir-los consells per tal d'evitar situacions de risc.

Mocions aprovades
El ple municipal també aprovava mocions per a la reimplantació del programa PREPARA de mesures urgents per a promoure la transició a l'ocupació estable i la requalificació professional per a les persones desocupades; contra la pujada del 70% de la tarifa del subministrament d'aigua en alta; un acord del món local d'adhesió a la demanda de nou model de finançament per Catalunya i un acord amb motiu de l'anunci del govern d'espanya de reformar la llei 2/2010 de salut sexual i reproductiva i la interrupció voluntària de l'embaràs, aquestes dues últimes aprovades amb l'abstenció del PP.

Publicat a aravallès.cat