8 de set. 2013

Pungoconsells 12: Un català per l'Occitània, de Toulouse a Castres

Pels pungoleros més viatgers, aquest cop us volem suggerir una ruta per l'Occitània francesa, i on podreu gaudir de ciutats, pobles amb encant, bon menjar i veure, i alhora gaudir de paissatges naturals amb molt d'encant, i amb certa presència del català.

El primer que cal saber és que l'escapadeta l'heu de fer en la primera setmana de setembre on el temps i la gent acompanya més i millor. Ni excessiva calor ni multituts.

PRIMER: Agafem doncs el nostre cotxe i autopista (AP7) amunt fins el nostre primer destí: Toulouse. Allà podreu gaudir d'una ciutat plena de vida, amb rius i ponts, botigues i carrerons amb porticons blaus, jardins, cafeteries, restaurants, botiguetes amb encís. Totes les zones del centre entre el riu Garona i el "Canal du Midi", són totalment recomanables de passejar a peu o amb bicicleta. Us destacaríem el barri de St. George i la seva plaça de Sant Jordi, i una visita als "Jardins de les Plantes" i el "Jardí japonés". Per menjar o sopar us volem destacar dos llocs que ens van agradar: Primer "La Reserve" amb les seves carns, pizzes o amanides (enormes); i en segón lloc al restaurant "La Roulotte" i el seu pollastre a la llimona. No són molt econòmics però la qualitat és bona.

Toulouse

SEGÓN: En aquesta part de França, deixant de banda la ciutat de Carcassone, i aprop de Toulousse (1h aprox), és visita obligada el poble de Cordes sur ciel. On podreu tornar a l'època medieval només creuant les seves muralles. Podeu dormir allí, en el Maison Bakea, un lloc per recordar amb bon esmorzar (no accepten targetes de crèdit). No dineu en el poble.....intractable i de poca qualitat!!

Cordes sur ciel

TERCER: Després de estar a Cordes, i si voleu passnat per Albi per veure la seva Basílica, l'altre ciutat que mereix una visita tranquila és el poble de Castres amb els seus jardins i les cases penjants al riu. Allà podreu menjar unes bones amanides o pasta en Maison Pepponne.

Cases penjants de Castres


QUART: Per tornar cap a casa us suggerim que fins a Narbonne des de Castres agafeu la carretera D920 i gaudiu del paissatge, que res té que envejar a la Toscana italiana.