20 de set. 2013

Pungoconsells 13: L'Empordà és la Toscana Catalana

Molts són els que ja gaudeixen de l'Empordà i les seves vituts, però pels que encara no el coneixen en profunditat, o volen tenir algunes referències noves us farem cinc cèntims en format consells:

Primerament, sota el nostre parer, l'Empordà és més encissador al més de Juny o a finals d'Agost o principis de Setembre. A vegades el temps no és el més càlid del any, però els paissatges s'omplen de verd, i res tenen a envejar a la Toscana italiana

Per gaudir les platjes, res millor (personalment) que les platjes de La Fosca i la Platja del Castell. La primera per anar en família i els més petits, ja que no cobreix i hi ha molt espai de sorra amb unes guinguetes on menjar bé. La segona, la del Castell, per ser de les poquetes en la Costa Brava on NO s'ha edificat, i estroba en estat verge. Podeu anar d'una a l'altra per un camí de ronda molt recomanable.

La Fosca

Respecte a llocs amb encant, no podeu deixar de fer una visita als pobles de Pals, Peratallada, Fonteta, Ullastret, i sobretot Púbol. Les reminiscències de l'edat mitjana, muralles, castells, i raconets amb encant es succeiran, un darrera l'altre, al caminar aquests paratges.

Tothom sap que de gastronomia no en falta en aquest trocet de Catalunya, i per això, per menjar us traslladarem tres llocs secrets i discrets, sota criteri personal, que ens agraden per sobre d'altres. Per menjar amb una propera estrella "michelin", alt nivell i bona cuina el Restaurant Pa i Raïm a Palafrugell. Per un àpat en un lloc amb encant, més assequible que l'anterior, i amagat del "turisteo habitual, la Casa Fonteta al poble de Fonteta. Per dinar o sopar amb les BBB, el Restaurant Les Palmeres també a Palafrugell.

Si voleu fer esport, una ruta en bicicleta entre Pals i Torruella de Montgrí, entre boscos, aiguamolls i camps de pomers. També la ruta del trenet entre Palamós i Palafrugell. Per córrer sense patir en excés, entre La Fosca i Palamós seguint la costa, la ruta de "running" de bon matí, t'omple el cos d'oxígen i mar.

De Pals a Torruella

A l'hora de fer botigues res com el Carrer Major de Palamós i els seus petits comerços plens de vida. Un pa de pesic amb atmelles de la Pastisseria Collboni també a Palamós endulciran la passejada. I a l'hora de descansar tranquilets i sense tan xibarri com al port, la terrasseta de Ca Mandarina

I si voleu cultura, res millor que una visita al Castell Gala-Dali en el mateix poble de Púbol que abans us esmentàvem. Si podeu esperar a la xarrada explicativa que fan a dins del castell, un cop heu comprat l'entrada, val molt i molt la pena per conèixer millor al geni i la seva musa, sense la gentada del museu de Figueres.

Com sempre diem, no cal anar molt lluny per fer bona vida......Catalunya té de tot i bo!!