17 de març 2014

Afegim dades al que publica la premsa sobre els robatoris a Alfou.

El diari El 9 Nou, publicava un afegit a la noticia de l’ onada de robatoris a Alfou amb les declaracions del regidor de Governació de l’ Ajuntament que feien referència a la possibilitat que els veïns d eles urbanitzacions fessin front amb els seus diners a un sistema de seguretat privada. Podeu veure les declaracions del nostre regidor i les del representant de l’ ajuntament. Podeu veure les declaracions del nostre regidor i les del representant de l’ ajuntament. En tot cas, la noticia no recull totes les declaracions fetes pel regidor responsable de la seguretat a Vilamajor, ja que no recullen la segona solució aportada i que no és altre que la formació de voluntaris a les urbanitzacions per tal de vigilar els carrers de les urbanitzacions. Us posem un enllaç al vídeo on es recullen aquestes declaracions. 

Resposta Sr Ginesta from Kalvera on Vimeo.

El desconeixement del Regidor d’ AIV (Sr. Ginesta) sobre la legalitat de les patrulles ciutadanes es preocupant. El Parlament català els va declarar il·legals al maig del 2013, el Governador Civil de Lleida va manifestar que estan estrictament prohibits per la Constitució.
D’ altra banda, la seguretat privada a les urbanitzacions també està prohibida per el R.D 2364/94  de 9 de desembre.  Art 80 on en el apartat  2 lletra c) diu que a les urbanitzacions que vulguin contractar seguretat privada hauran de reunir els requisits següents: ” Que no se efectúe un uso público de las calles del polígono o urbanización por tráfico o circulación frecuente de vehículos ajenos a los mismos.” i el d) Que la administración municipal no se haya hecho cargo de la gestión de los elementos comunes y de la prestación de los servicios municipales.
Cobertes videoEl PUSA s’ ha possat en contacte amb professionals de la seguretat per saber que diu la llei en aquest sentit, per tal de tenir dades reals i objectives que ens permetin donar resposta a la situaciació.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Si paguem impostos tant a l'Estat, Generalitat i Ents locals i se suposa que part d'aquests han de cobrir serveis bàsics com la seguretat ciutadana, ¿per què aleshores hem de pagar una seguretat privada? ¿no estem pagant doblement per un servei que ses presuposa ha decobrir a tota la població? I en cas de pagar-nos una seguretat privada, aleshores haurien de reduir-nos els impostos, almenys l'Ajuntament de St. Antoni oi?