29 de juny 2015

Resum Assemblea de la EUC

L’Ajuntament recorda que no s’ha pres cap decisió respecte a la col·locació de l’antena a Les Pungoles
En el transcurs de l’Assemblea de l’EUC de Les Pungoles, l’alcaldessa i el regidor de participació ciutadana van voler tranquil·litzar els veïns i veïnes
Aquest dissabte 27 de juny s’ha celebrat l’Assemblea General Ordinària de l’EUC de les Pungoles, que ha reunit una representació de 43 dels gairebé 300 veïns i veïnes convocats. Com és habitual en aquests actes, que s’ha allargat des de les 9:30 hores fins a passades les 13:00 hores, s’han tocat tots els temes que afecten l’urbanització, i en aquesta ocasió, la possible col·locació d’una antena de telefonia mòbil al Passeig Tagamanent i la viabilitat de la recepció per parts dels ajuntaments s’han emportat la major quota de temps.
Pel què fa l’antena, tant l’alcaldessa, Marïa Lluïsa Berdala, com el regidor de participació ciutadana, Manel Márquez, han volgut tranquil·litzar els veïns i veïnes indicant “que no s’havia pres cap decisió respecte a la ubicació de l’antena, que encara s’estaven estudiants totes les possibilitats, i que s’escoltaria a tots els veïns i veïnes abans de trobar la solució definitiva”. El tema inquieta i molt, i han estat tantes les preguntes al respecte que, finalment, els representants del consistori han emplaçat als assistents i a la resta de veïns i afectats a una reunió el proper divendres 3 de juliol a partir de les 19:30 i possiblement al Restaurant Les Pungoles (us informarem amb temps des de la web del PUSA), per tractar l’assumpte.
Pel què fa a la recepció, els veïns també han preguntat sobre el per què Sant Pere de Vilamajor va comunicar que es feia càrrec de la part de Les Pungoles que pertanyia al municipi i, en canvi, des de l’EUC i des de Sant Antoni no s’havia fet res al respecte. Els representats de l’EUC, el seu advocat i el regidor de SAV han reconegut que la voluntat de l’anterior alcalde de Sant Pere era una maniobra incorrecte en el fons i la forma i que es devia més a propaganda electoral que a res més. Una explicació, això sí, que no ha convençut a la majoria, que ha demanat fòrmules i viabilitat per la recepció total de Les Pungoles i la dissolució de la Junta.
Finalment, la Junta ha informat que s’havia renegociat el preu de l’aigua a Les Pungoles, firmant un contracte per cinc anys amb la companyia, que igualava els trams i els preus amb els de Can Miret, és a dir, els trams passen de zero a 30, de 30 a 45 i més de 45, mentre que la quota del tram fix baixa de 79 a 37 euros.
Val a dir que els assistents han aprovat els comptes del 2014 amb 37 vots a favor i els pressupostos pel 2015 amb 25 vots a favor.