12 de febr. 2016

L’Ajuntament demana col·laboració per erradicar la sensació d’inseguretat


Els testimonis de veïns afectats pels robatoris i la pressió veïnal van propiciar que l’equip de govern considerés l’adopció de mesures presentades per PUSA

El passat 5 de febrer es va celebrar a la Rectoria d’Alfou una reunió per tractar els problemes de seguretat a les urbanitzacions de Sant Antoni de Vilamajor. Una reunió, aquesta, convocada per l’Ajuntament després del ple extraordinari convocat per PUSA i CanVi i de la reunió veïnal a Can Miret de feia quinze dies. Durant la mateixa, l’alcaldessa, Maria Lluïsa Berdala, acompanyada de bona part de l’equip de govern i del sergent de la policia local de Sant Antoni, va demanar la “col·laboració dels veïns per eradicar la sensació d’inseguretat creixent” a les urbanitzacions i va respondre públicament a les propostes presentades per PUSA al respecte considerant-les d’inviables.

El regidor de PUSA Ferran Calvera va recordar que entre aquestes mesures hi havia “la racionalització d’hores extra a la policia, la instal·lació de càmeres o lectors de matrícules com en altres municipis, la impressió d’acreditacions per vehicles de veïns o la posada en funcionament d’una comissaria mòbil a les urbanitzacions”, una proposta que va recordar que havia nascut de la mateixa policia.

Des de l’equip de govern es va tornar a reiterar que aquestes propostes no eren factibles, i que les úniques accions preses fins al moment eren dotar a la policia de nous walkie talkies (que els donarien cobertura telefònica en tot moment –cosa que també havia reclamat el PUSA-) i la substitució d’un dels vehicles de la policia local.

Però els veïns presents a l’acte van reclamar molt més. Hi va haver alguns testimonis esfereïdors de persones afectades per robatoris, que mica en mica van fer canviar de parer a l’equip de govern i el que, en un principi, era inviable (com la col·locació de càmeres), després va passar a un “s’ha d’estudiar”.

Aquest canvi, juntament amb l’augment de controls policials a les entrades de les urbanitzacions, són un primer pas per tal que tots puguem viure més tranquils i acabar amb aquesta xacra.