31 de jul. 2017

Memòries de Les Pungoles Cap.8: Sempre fútbol a Les Pungoles

L'esport i Les Pungoles sempre han sigut cosins germans. En festes pungoleres i a l'estiu en general, l'esport era un dels ingredients principals de les activitats que s'hi feien a l'urbanització. Però en les colles de nens i nois qualsevol esport era la diversió principal dels dies de lleure.Entre tots els esports que es podien i poden practicar a Les Pungoles com la bicicleta, piscina, bàsquet, tenis, ping pong, i destacava entre tots ells el fútbol. El fútbol sala en especial. Qui no recorda els campionats d'estiu o els de la Festa major. O els partidets que organitzava la família Cabré en el camp de fútbol del terreny que tenien al creuar el carrer enfront de casa seva, on es juntaven els jugadors de les famílies Cabré, Feliu, Martín, Bou, Freixes, Prades, Viader, Chacón, Badia, Torra, i altres figures de la pilota com en Cesar Chicano o el Xavi Muñoz entre altres.
Tots tremolàvem quan l'Ignasi Cabré o l'Antoni Cabré carregaven la cama, o tensàvem les cames per evitar els regats del César Chicano o el David Arteaga. O ens emprenyàvem amb les parades impossibles del Miquel Boter o el Jordi Feliu.

El fútbol sala era tan seriós com esport dels pungoleros, que inclús es van arribar a organitzar petits campionats amb altres urbanitzacions com el Mirador o Les Faldes, on anaven a jugar les millors promeses pungoleres.

Altres colles més joves com el que escriu, els Aliè, Ausín, Nogué, Mas, Melenchón, Mulet (entre altres) gastàvem molts matins i tardes de cap de setmana i estiu jugant a diferents jocs amb la pilota en la pista poliesportiva o inclús entre els arbres al pinetons de Les Pungoles. Jocs com la "elevada" on amb un porter la resta de jugadors havien de conseguir pasar la pilota marcar gol sense que l'esfèric toqués el terra. O també el "camp a camp" on un o dos jugadors a cada camp havíen de fer gol a l'altre porteria sense creuar la ratlla del mig camp, i evitar els gols contraris sense tocar la pilota amb les mans.

Pista Poliesportiva


Fins i tot, les hores mortes fen panxing als pinetons, dedicàvem una estona a intentar pasar-nos la pilota a certa distància entre els pins

En els darrers anys (ja fa uns quants que no) els germans Cabré i alguns veterans de Les Pungoles van jugar alguns partidets de dissabte al camp amagat de El Racó, on ara hi ha la rotonda d'accés a Les Pungoles

Amb tantes hores i hores amb la pilota als peus, resulta extrany que no sortís cap Messi ni Piquè entre els joves pungoleros.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Quins records!!!! No havia passat tardes anant a veure el pare i el meu germà al camp dels Cabré. Sóc l'Esther Feliu