9 d’oct. 2018

La Casa Fontalba la lia "parda"

Com tots ja sabeu la casa Fontalba és una casa de turisme entre can Miret i les Pungoles, que darrerament l'està liant "parda"
Després d’ un estiu mogut, amb denúncies constants dels veïns i actes policials, va arribar el ple de setembre amb alguna que altra novetat. La més important ha estat que les cartes remeses per l’ ajuntament a la Direcció General de Turisme de la Generalitat han desencadenat l’ abertura d’ un expedient sancionador per part d’ aquesta.
PUSA ha parlat amb l’ advocat de l’ ajuntament, amb l’ enginier i amb el cap de la policia i els hem demanat sancions més elevades de 500 eur front els 100 actuals ), inspeccions in situ de la casa els dies de festes, i buscar fórmules per sancionar els propietaris i no els llogaters que cada cap de setmana son diferents. De totes les actuacions han estat informats els veïns afectats, i PUSA ho ha publicitat al web.


Superocupació de la casa

En la mateixa líneaPUSA ha demanat a la Generalitat, assessorament legal per conèixer si efectivament, els ajuntaments tenen alguna competència per regular aquesta matèria turisme habitacional ). De ser així, hem demanat que es redacti una ordenança que reguli dins SAV aquesta activitat. Al darrer Ple de setembre, de nou exposàven el problema de manera conjunta amb els veïns que van poder participar en el torn de paraula final.
Podeu veure el vídeo on PUSA comenta el tema en el ple. En el vídeo també es parla del tema de les antenes que sembla que de moment no s'instal.len.