24 d’oct. 2018

Problemes amb les radiacions magnètiques a Les Pungoles

Els tècnics Geobiòlegs de l'empresa Geobiolocat, a petició d'un dels col.laboradors del PUSA, van realitzar aquest cap de setmana, unes medicions de Camps electromagnètics a diferents punts de Les Pungoles amb els seus equips de medició. Després d'aquestes medicions referencials s'han ofert a la gent del PUSA a fer-ho en altres urbanitzacions dels municipis de Vilamajor.

Alguns dels resultats van ser molt preocupants:

- Primerament ens van confirmar que respecte a nivells de radiacions artificials d'alta freqüència van sortir per sota del límits perjudicials ja que no hi han antenes de telefonia ni de dades al voltant de la nostra urbanització, gràcies a l'actuació i empenta veïnal en el seu moment.

- Però respecte als camps magnètics els resultants van ser ben diferents i de certa preocupació:

  •  Les cases al voltant del transformador del Passeig Tagamanent amb Carrer del Turó de l'Home reben uns valors de fins a 205 nT quan el límit saludable, segons la Baubiologie alemana, és de 20nT. Podeu veure la imatge de la medició amb el resultat.


Medició al transformador Tagamanent-Turó de l'Home

  • No pasa el mateix amb el tranformador del Passeig del Matagalls on els resultats van entrar dins dels límits saludables conforme les medicions s'allunyaven del mateix, i anivelll de les vivendes els resultats eren acceptables.
Medició al transformador del Passeig del Matagalls

  • El problema de camp magnètic més preocupant és el que genera el cablejat de tensió aeri que circul-la per la majoria de carrers de Les Pungoles on els nivells superen molt sovint els 500 nT en proximitat de les vivendes, fent possible que un nivell insalubre arribi dins dels dormitoris dels veïns de Les Pungoles, on aquestes radiacions actuen durant el descans de 8h dels afectats. Recordem que el límit saludable és de 20nT.


Resultats obtinguts de Camp Magnètic en cablejat aeri dels carrers.

Els tècnics de Geobiolocat, en cap cas volen generar alarmisme, però recomanen que els veïns prenguin consciència del que ve del carrer i en cas de dubte d'afectació facin medicions dels seus dormitoris per assegurar que la salut i el descans dels propietaris i els seus estimats no es veu afectat per irradiació magnètica (sobretot) provinent de l'exterior. 

Els tècnics han fet incidència que els llocs on cal limitar aquestes radiacions són els dormitoris on el cervell es regenera durant les 8h de descans, i que el fet de tancar les finestres no impedeix l'entrada del camp magnètic si estem en el seu camp d'acció. Cal prendre altres mesures tècniques.

Si voleu fer medicions en les vostres vivendes o assessorament, la gent de Geobiolocat us donaran aquest servei si contacteu a www.geobiolocat.com .