6 de set. 2019

Memòries de Les Pungoles Cap.10: Sense piscina no seria el mateix

Ara que s'acaba l'estiu seria bo preguntar-se què seria de les Pungoles sense la seva piscina? La resposta per mi és evident....un estiu sense la piscina pungolera perdia part de la seva esència i vida.

Els seus parasols de bruc i la seva gespa cuidada van compartir moltes hores amb les colles més pungoleres des del segle passat. De seguida ens venen a la memòria el seu tobogán blau i el trampolí a l'altra banda per fer salts acrobàtics a l'aigua. Els "camp a camp" amb pilotes de tenis mentre el vigilant no ens veia i els llençaments de "frisbi" a veure qui l'agafava. Van ser hores i hores de tovalloles, banys i sentades a la gespa que van fer més refrescants els estius. Els traus i les ferides no hi faltàven però, si la memòria no em falla, no recordo tragèdies importants. Potser, fins i tot, alguna parella va sortir dels banys a la nostra piscina.

Ningú oblidarà els campionats de natació i les "cucanyes" a l'estiu durant molts anys als 70, 80 i 90. Dels nedadors més increibles que jo recordo de la meva generació, destacaria el petit Marc Pidemont.

No podien faltar els banys clandestins i nocturns, quan estava tancada i sense socorrista, amb els tocs de picardia que cadascú aportava.I no ens podem oblidar dels socorrites mítics com el Dani Montserrat i el Jordi Herrera entre molts d'altres, i algun dels vigilants com el que la nostra colla anomenava "el pamplines" amb el seu barret de palla i les seves ulleres de sol.

Fins i tot ha estat visitada per un que altre famós com en Jordi Villacampa i el nostre estimat Albert Espinosa, un usuari habitual dels estius.

Gràcies a la cessió a l'ajuntament de SAV, la piscina ha pogut subsistir i mantenir-se com cal, i ara els casals i tots els Vilamajorins la poden gaudir, encara que per nosaltres els millors i més íntims anys de la piscina de Les Pungoles van ser els d'aquells estius que no oblidarem. Si les seves peces de gresite parlessin, podrien explicar tantes històries...

1 comentari:

Unknown ha dit...

stras

Ningu recorda com es va trencar el trampolí de fusta?

Potser algun Buixeda + algu + algu + algu +...es van tirar a cavallde , i es va sentir catacrec.

Per sort no va caure sobre ningu.